Un evaluator de risc la securitatea fizică este o persoană responsabilă de evaluarea și identificarea potențialelor amenințări și vulnerabilități în ceea ce privește securitatea fizică a unei organizații, a unei clădiri sau a unui sistem.
Rolul principal al unui evaluator de risc la securitatea fizică constă în analiza detaliată a infrastructurii fizice, a procedurilor de securitate și a altor aspecte relevante pentru a identifica posibilele puncte slabe și amenințările la adresa securității.
Un evaluator de risc la securitatea fizică trebuie să aibă cunoștințe solide în domenii precum securitatea fizică, proceduri de securitate, tehnologii de securitate, analiză a riscurilor și legislație relevantă în domeniul securității.
În concluzie, alegerea de a face un curs de evaluator de risc poate fi benefică pentru dezvoltarea personală și profesională, oferindu-ți abilități și cunoștințe esențiale în domeniul securității.
DURATA PROGRAMULUI
120 de ore, din care:
- 59 de ore pregătire teoretică
- 61 de ore pregătire practică
AUTORIZĂRI
Cursul este acreditat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și autorizat de IGPR – Inspectoratul General al Poliției Române. La absolvirea cursului se eliberează un Certificat de absolvire emis de Ministerul Educației Naționale pentru ocupația”Evaluator de risc la securitate fizică”- cod COR 242115, recunoscut pe plan național.
CONFORM
LEGE nr. 333 din 08.07.2003 (**republicată**)(*actualizată*) privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor* (actualizată la data de 1 decembrie 2015*)
INSTRUCȚIUNE nr. 9 din 01.02. 2013 privind efectuarea analizelor de risc la securitatea fizică a unităților ce fac obiectul Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.
HOTĂRÂREA nr. 301 din 11.04.2012 actualizată conform HG 1002/23.12.2015, privind normele metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.
COMPETENȚE DOBÂNDITE
- Aplicarea procedurilor de calitate în procesul de evaluare;
- Comunicarea în domeniul riscului;
- Documentarea în vederea realizării evaluării de risc la securitatea fizică a obiectivului;
- Stabilirea contextului de evaluare a riscurilor la securitatea fizică a obiectivului;
- Identificarea riscurilor la securitatea fizică a obiectivului;
- Analiza riscurilor la securitatea fizică a obiectivului;
- Estimarea riscurilor la securitatea fizică a obiectivului;
- Tratarea riscurilor la securitatea fizică a obiectivului;
- Monitorizarea și revizuirea riscurilor la securitatea fizică a obiectivului;
DOCUMENTE NECESARE ÎNSCRIERII:
- cerere și contract: le puteți obține de aici
- copie după buletin/carte de identitate;
- copie după certificatul de naștere;
- copie după diplomă de studii superioare: diplomă de licență (4 ani) sau diplomă de licență (3 ani) cu completare diplomă de master – Nivel 6, conform Cadrului Național al Calificărilor – CNC/EQF;
- copie după un certificat de absolvire în domeniul securității obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecției persoanelor, după cum urmează:
- 352130 – Tehnician sisteme de detecție, supraveghere video și control acces;
- 121306 – Manager de securitate;
- 215119 – Proiectant sisteme de securitate;
- 215222 – Inginer sisteme de securitate;
- 242113 – Consultant de securitate;
- 541405 – Șef formație de pază și ordine;
- 541410 – Inspector de securitate;
- în plus, se pot prezenta și alte documente eliberate de instituții din sistemul de Apărare Națională, care să ateste absolvirea unor cursuri specifice securității obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, desfășurate în unitățile proprii de învățământ;
- adeverință de vechime sau extras Revisal de la angajatori, în care se atestă că persoana are experiență practică de minim 3 ani, dobândită după intrarea în vigoare a Legii nr. 333/2003, în domeniul organizării, planificării, pregătirii, executării sau exercitării controlului măsurilor de pază și protecție în formele prevăzute de legea pazei. Adeverința sau extrasul revisal atestă perioadele de activitate și funcția deținută în cadrul societăților specializate în domeniul pazei și/sau a sistemelor de alarmare împotriva efracției, a instituțiilor care desfășoară activități de ordine publică și siguranță națională sau în structurile de securitate proprii unităților economice;
- adeverință medicală care să ateste că sunteți “clinic sănătos” pentru a urma cursul de specializare sau fișa de aptitudini de la medicina muncii “apt”;
- aviz psihologic eliberat de către un psiholog autorizat, cu timbru de la Colegiul Psihologilor din România și parafă cu mențiunea „apt”;
- cazier judiciar pentru curs de specializare;
CONDIȚII NECESARE ÎNSCRIERII
- studii superioare: diplomă de licență (4 ani) sau diplomă de licență (3 ani) cu completare diplomă de master – Nivel 6, conform Cadrului Național al Calificărilor – CNC/EQF;
- absolvirea studiilor în domeniul securității obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecției persoanelor, după cum urmează:
- 352130 – Tehnician sisteme de detecție, supraveghere video, control acces;
- 121306 – Manager de securitate;
- 215119 – Proiectant Sisteme de securitate;
- 215222 – Inginer sisteme de securitate;
- 242113 – Consultant de securitate;
- 541405 – Șef formație de pază și ordine;
- 541410 – Inspector de securitate;
- minim 3 ani experiență practică în domeniul organizării, planificării, pregătirii, executării sau exercitării controlului măsurilor de pază și protecție, dobândită după intrarea în vigoare a Legii nr. 333/2003.
ÎNSCRIERE
Pasul 1: DESCĂRCAȚI DOCUMENTELE și le completați, fie electronic, fie scris de mână. Puteți printa documentele, să le semnați și să le ștampilați sau să le completați electronic, după caz.
Pasul 2: După completarea documentelor conform pasului 1, alături de documentele solicitate – lista documentelor necesare fiind specificată în funcție de curs – scanându-le, transmiteți-le pe e-mail la adresa office@sectra.ro.
Pasul 3: În maxim 24 de ore de la transmiterea documentelor, colegii noștri vă vor contacta pentru confirmare, iar după finalizarea înscrierilor, fiecare cursant va primi pe adresa de e-mail indicată în cererea de înscriere:
- Datele de acces;
- Factura în format electronic.
Informații suplimentare vor fi transmise pe parcursul desfășurării cursului.